ביטוח סיעודי הוא שם כולל וכותרת לכל הנוגע לזכויות מטופלים המצויים במצב סיעודי. ישנן שאלות רבות, כגון מהי הפוליסה בה הם מבוטחים? מהן הזכויות שהיא מקנה? האם ישנם חריגים לכיסוי? מה שיעור הפיצוי שנהיה זכאים לו ולאיזה תקופה? מי בכלל נחשב כסיעודי ועוד שאלות חשובות אחרות, עליהן נעמוד בהמשך.

ביטוחי סיעוד הפכו בשנים האחרונות למוצר הכרחי כמעט בכל בית בישראל, ולא בכדי. לצד גידול משמעותי בתוחלת החיים, תמיכת המדינה היתה ונותרה מוגבלת גם לאחר רפורמת הסיעוד, באופן שאינו מאפשר לאדם הסיעודי להתקיים בכבוד הראוי לו. על פי הערכות, עלות התמיכה באדם סיעודי המתגורר בביתו עשויה להגיע לכעשרת אלפים שקלים בחודש, ואילו במוסד סיעודי העלות עשויה להיות כפולה. רבים בקרב הציבור מוצאים בכיסוי הביטוחי פתרון הולם להתמודדות עם החשש מפני הצורך לשאת באלפי שקלים בחודש במקרה ויהפכו חלילה וחס לסיעודיים.

בתחום עיסוק זה באתר, ננסה לענות על השאלות המרכזיות אודות ביטוחי הסיעוד ונסייע לכם להבין על מנת לפעול וללכת בדרך הנכונה ביותר עבורכם ועבור יקירכם.

מהו ביטוח סיעודי?

תחילה, חשוב להסביר שביטוח סיעודי, הכוונה למעשה לאותה פוליסה שהיא בעצם חוזה או הסכם בין חברת ביטוח לבין מבוטח. אותו הסכם קובע, כי כאשר המבוטח עונה על מקרה הביטוח (שבמקרה זה כוונתו להיות המבוטח במצב סיעודי), הרי שחברת הביטוח תשלם לו תגמולים אשר תנאיהם נקבעו מראש.

לכאורה הדבר נראה ברור. שהרי יש הסכם נכון? ואולם, האמת אינה כל כך פשוטה. זאת שכן פוליסת סיעוד חייבת לעמוד בסטנדרט מינימאלי אשר נקבע בחוזרי הביטוח בנושא, ולא תמיד כך הדבר.

כמו כן, ישנן פוליסות שיש בהן הוראות מיוחדות, כגון תקופת המתנה, תקופת אכשרה, ועוד מונחים אשר ננסה במסגרת אתרנו זה, להסביר, על מנת שכל אחד שיקרא יבין במה מדובר.

החשיבות הגדולה ביותר בנושא זה ואולי בכלל באתר סיעו"ד, הינה לגרום למבוטח ולמשפחתו להבין את הזכויות ולעמוד עליהן, גם במקרים שחברות הביטוח מתכחשות לזכאות או דוחות את זכאות המבוטח לתגמולים.

בהקשר זה, נבקש להסב את תשומת ליבכם לכך שאנו נתקלים לעיתים תכופות בחברות ביטוח שדוחות זכאות על בסיס מצב תפקודי בניגוד מוחלט למצב התפקודי בפועל, אך לא רק. העובדה שהזכאות לתגמול בפוליסות הסיעוד תלויה במשתנים רבים ואינה חד ערכית (כמו למשל בביטוחי חיים), מנוצלת לרעה על ידי חברות הביטוח אשר עושות בכך שימוש לדחיית תביעות, לכאורה על בסיס מחלוקת לגיטימית, אך לא כך הוא הדבר. חברות הביטוח דוחות זכאות גם על בסיס טענות משפטיות כגון "אי גילוי" ועוד, טענות שחשוב מאוד להבין את מקורן ואת הדרך הנכונה להתמודד עמן.

אז על מנת שלא להרחיב כעת יתר על המידה בכל סוגיה (זאת נעשה כאמור באתרנו בהתאם לנושא), רק נאמר לכם הקוראים, שאם הגעתם לכאן, ככל הנראה אתם או מי מיקירכם מצוי במצב סיעודי ומבקש בסך הכל לממש את זכויותיו.

שוקלים להגיש תביעה? כך תבטיחו את זכויותיכם!

דעו לכם שניתן בהחלט לפעול למימוש הזכויות באופן הכי מקצועי והכי נכון, מבלי לשגות בדרך. נכון שלעיתים נדרש לשם כך ייצוג משפטי, אך לא תמיד. על כן, על מנת לדעת באיזו סיטואציה אתם מצויים כעת, מה נכון לעשות בה? כיצד בכלל להסבירה משפטית? על מנת לענות על שאלות אלו, כל המידע המצוי באתר וכמובן עוה"ד שלנו – כאן למענכם.

מעת לעת אנו נוהגים לפרסם מאמרים מקצועיים בנושאים שונים, אשר נועדו לסייע לכם בהבנת הזכויות ומימושן.

אתם מוזמנים לקרוא להבין מי נחשב סיעודי על פי פוליסות הביטוח? כיצד מוודאים שנקבל את התגמולים הנכונים? ואף כיצד נתמודד מול מצב בו חברת הביטוח דוחה את זכאותנו? על שאלות אלו ועוד, תמצאו תשובות באתרנו וגם באמצעות ייעוץ אישי מעורכי הדין. הדבר הכי חשוב הוא, לא לוותר ולעמוד על כל שמגיע לכם. למה שלא ברור – אנחנו כאן.

 

הגעת למצב סיעודי? ייתכן ומגיע לך פיצוי חודשי מביטוח הסיעוד.

פנו אלינו לבירור הזכויות שלכם, או של יקירכם.

    רישום לעדכונים

      רישום לעדכונים